Γεμιστά μανιτάρια Portobello

Χρόνος εκτέλεσης : 30 λεπτά
Μερίδες : 10

Συστατικά

  • 10 μανιτάρια portobello
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την 1η γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη 2η γέμιση

  • 1 καρότο
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την 3η γέμιση

  • 80 γρ. κινόα
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σπανάκι, πλυμένο
  • ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ρικότα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την 4η γέμιση

  • 50 γρ. λευκό λάχανο
  • 50 γρ. κόκκινο λάχανο
  • 2κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την 5η γέμιση

  • 3 τοματίνια
  • 2 μπάλα μοτσαρέλας
  • 2 κ.σ. πέστο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και με ένα κουτάλι αφαιρούμε με προσοχή το μαύρο μέρος.
  • Στη συνέχεια, με το χέρι μας, αν θέλουμε, αφαιρούμε τη φλούδα που έχουν από τις άκρες προς το κέντρο. Έτσι θα έχουμε ολόλευκα μανιτάρια.
  • Βάζουμε σε ένα ταψί τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο. Φροντίζουμε η  πλευρά που θα γεμίσουμε να κοιτάει προς τα πάνω.
  • Ραντίζουμε με  ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  • Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για την 1η γέμιση

  • Βάζουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά με 2 κ.σ ελαιόλαδο.
  • Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα αυγά και αφήνουμε να τηγανιστούν για 2-3 λεπτά.
  • Αφαιρούμε με προσοχή από το τηγάνι και βάζουμε πάνω από τα πορτομπέλο.
  • Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

Για την 2η γέμιση

  • Κόβουμε το καρότο και το κολοκύθι σε λεπτές κάθετες φέτες  πάχους 0,5-1εκ.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά,  βράζουμε νερό.
  • Βράζουμε τα λαχανικά μας για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Ανακατεύουμε τα λαχανικά στο μείγμα με το λάδι.
  • Σερβίρουμε πάνω από τα μανιτάρια μας.

Για την 3η γέμιση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε την κινόα και την αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμη, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
  • Στην συνέχεια, προσθέτουμε την κινόα, τη ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να ανακατευτούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να δέσει η ρικότα με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Γεμίζουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε.

Για την 4η γέμιση

  • Ψιλοκόβουμε τα λάχανα μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Γεμίζουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε.

Για την 5η γέμιση

  • Κόβουμε τα τοματίνια και τη μπάλα μοτσαρέλας σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε εναλλάξ τις φέτες πάνω από τα μανιτάρια και σερβίρουμε με τη σάλτσα πέστο.

https://akispetretzikis.com/el/categories/snak/gemista-manitaria-portobello