Χρόνος εκτέλεσης : 30 λεπτά
Μερίδες : 10
Συστατικά
- 10 μανιτάρια portobello
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την 1η γέμιση
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη 2η γέμιση
- 1 καρότο
- 1 κολοκύθι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για την 3η γέμιση
- 80 γρ. κινόα
- 1κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. σπανάκι, πλυμένο
- ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ρικότα
- αλάτι
- πιπέρι
Για την 4η γέμιση
- 50 γρ. λευκό λάχανο
- 50 γρ. κόκκινο λάχανο
- 2κ.σ. ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Για την 5η γέμιση
- 3 τοματίνια
- 2 μπάλα μοτσαρέλας
- 2 κ.σ. πέστο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και με ένα κουτάλι αφαιρούμε με προσοχή το μαύρο μέρος.
- Στη συνέχεια, με το χέρι μας, αν θέλουμε, αφαιρούμε τη φλούδα που έχουν από τις άκρες προς το κέντρο. Έτσι θα έχουμε ολόλευκα μανιτάρια.
- Βάζουμε σε ένα ταψί τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο. Φροντίζουμε η πλευρά που θα γεμίσουμε να κοιτάει προς τα πάνω.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
- Όταν είναι έτοιμα, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Για την 1η γέμιση
- Βάζουμε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά με 2 κ.σ ελαιόλαδο.
- Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα αυγά και αφήνουμε να τηγανιστούν για 2-3 λεπτά.
- Αφαιρούμε με προσοχή από το τηγάνι και βάζουμε πάνω από τα πορτομπέλο.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Για την 2η γέμιση
- Κόβουμε το καρότο και το κολοκύθι σε λεπτές κάθετες φέτες πάχους 0,5-1εκ.
- Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βράζουμε νερό.
- Βράζουμε τα λαχανικά μας για 3-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζουμε, ξεπλένουμε με κρύο νερό και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ανακατεύουμε τα λαχανικά στο μείγμα με το λάδι.
- Σερβίρουμε πάνω από τα μανιτάρια μας.
Για την 3η γέμιση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε την κινόα και την αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμη, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα τηγανάκι βάζουμε 1 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
- Στην συνέχεια, προσθέτουμε την κινόα, τη ρικότα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να ανακατευτούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να δέσει η ρικότα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε.
Για την 4η γέμιση
- Ψιλοκόβουμε τα λάχανα μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Γεμίζουμε τα μανιτάρια και σερβίρουμε.
Για την 5η γέμιση
- Κόβουμε τα τοματίνια και τη μπάλα μοτσαρέλας σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε εναλλάξ τις φέτες πάνω από τα μανιτάρια και σερβίρουμε με τη σάλτσα πέστο.
https://akispetretzikis.com/el/categories/snak/gemista-manitaria-portobello