Μπιφτέκια λαχανικών

Χρόνος Εκτέλεσης: 45′
Μερίδες: 4 – 6
Βαθμός Δυσκολίας: 2
Συστατικά
  • 2 καρότα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 5 μανιτάρια
  • 1 πιπεριά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • τυρί τριμμένο για πασπάλισμα (ή χαλούμι)
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά με ένα κοφτερό μαχαίρι (πιπεριά, μελιτζάνα σε κύβους 0,5 εκ.) ή στον τρίφτη (καρότα, κολοκυθάκια)
  • Τα σοτάρουμε όλα μαζί σε δόσεις σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο (1 κ.γ. κάθε φορά)
  • Σβήνουμε τη φωτιά μεταφέρουμε τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά για να παγώσει.
  • Μετά τα 10 λεπτά πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα στρογγυλό. Βοηθάει αν αλείψουμε τα χέρια μας με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
  • Έπειτα σε ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας.
  • Ψήνουμε στους 200° C  στον αέρα για 20 λεπτά.
  • Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρούμε από το ταψί, βάζουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί αν θέλουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα τρία τέσσερα λεπτά μέχρι να λιώσει.
  • Εμείς αντί για τριμμένο τυρί βάλαμε λίγο χαλούμι κομμένο σε φέτες οπότε μπορείτε να το δοκιμάσετε

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/lachanika/mpiftekia-lachanikwn