Σορμπέ πεπόνι

* Χρόνος Εκτέλεσης: 10′
* Χρόνος Αναμονής: 4 ώρες
* Χρόνος Ψησίματος: 5′
* Μερίδες: 8

Συστατικά

  • 1 πεπόνι
  • 120 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • χυμό από 1 μικρό λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • πεπόνι σε κομματάκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια από το πεπόνι σε ένα σκεύος και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει τελείως το πεπόνι.
  • Καθώς έχουμε βάλει το πεπόνι στην κατάψυξη, φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
  • Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Αφού έχουν παγώσει τα κομμάτια από το πεπόνι τα ενσωματώνουμε με το σιρόπι που φτιάξαμε σε ένα μπλέντερ ή μία παγωτομηχανή.
  • Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα και παγώνουμε στην κατάψυξή για 1-2 ώρες.
  • Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Διακοσμούμε με πεπόνι κομμένο σε μικρά κυβάκια.

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/pagwta/sormpe-peponi